Saaremaa spordistipendium määrati Johannes Treielile

Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon kuulutas koostöös Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ja maakonna kohalike omavalitsustega mai alguses välja spordistipendiumi konkursi kõrgkoolis õppivatele noortele. Konkursile laekusid kolme tubli noorsportlase taotlused. Täna toimunud SSMA juhatuse laiendatud koosolek otsustas ühehäälselt määrata 2020.a. spordistipendiumi Johannes Treielile.

Johannes Treiel õpib Tallinna Tehnikaülikoolis äri infotehnoloogia eriala II kursusel. Õppimise kõrvalt on tal jagunud aega tegeleda tõsiselt ka spordiga. Johannese poolt harrastatavateks spordialadeks on tõkkejooks ja kergejõustiku mitmevõistlus.

Johannes Treieli saavutused 2019-20 aastal:

2019.a.

  • Eesti meister 110m tõkkejooksus.
  • Eesti karikavõistlustel 110m tõkkejooksus 2. koht
  • Euroopa U23 meistrivõistlustel Rootsis 110mtj poolfinaali jõudmine.
  • Esindas Eestit Euroopa mängudel Miskis ja Balti meistrivõistlustel

2020.a.

  • U23 7-võistluses Eesti meister
  • U23 Eesti meistrivõistlustel 60m tõkkejooksus ja teivashüppes 2. koht.

Hetkel on Johannese treener Erki Nool, asjakohaseid nõuandeid jagab talle ka esimene treener Andres Laide. Eesti võistlussüsteemis on Johannes Treiel Kergejõustikuklubi Saare esindaja.

SSMA juhatuse esimees Mati Mäetalu tõdes, et Johannes Treiel on stipendiumi saamiseks igati vääriline kandidaat. “Konkursile laekus 3 taotlust ning kõigi puhul oli tegu tublide noorte kergejõusiklastega, kes on suutnud ennast jagada spordi ja õppimise vahel. Ühehäälselt stipendiumi laureaadiks valitud Johannes Treieli õpingute kõrvalt saavutatud sportlikud tulemused olid kõrgetasemelised. Ei ole kerge jagada oma aega tipptasemel kergejõustiku ja õpingute vahel, aga tundub, et Johannesel on see siiani hästi õnnestunud”, lisas Mäetalu.

Spordistipendiumi traditsioon on algatatud SSMA poolt 2011. aastal, et väärtustada noorsportlaste hulgas kõrgharidust ja süvendada veendumust, et aktiivse sporditegemise kõrvalt on hea tahtmise korral võimalik ka õppida. Spordistipendiumi suuruseks 2020.a. on 600 eurot. Lisaks SSMA juhatusele kuulusid komisjoni ka Saaremaa ja Muhu valla ning Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi esindajad.  Kõik nimetatud organisatsioonid tagavad ka stipendiumi rahastamise.

Parimatega

Mati Mäetalu

SSMA juhatuse esimees

Spordikalender 2024

SÜNDMUSED

juuli
8
E
18:00 JK Sarma Seeriajooks 1000m @ Kuressaare Linnastaadion
JK Sarma Seeriajooks 1000m @ Kuressaare Linnastaadion
juuli 8 @ 18:00 – 19:00
www.saaremaajooks.ee
juuli
10
K
18:00 Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
juuli 10 @ 18:00
Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
Heia kõik pickleballi huvilised Korraldame juulikuus selle suve ainukese pickleballi tutvustusõhtu, kus saad lähemalt tuttavaks järjest enam populaarsust koguva mänguga. Üritus on kõigile huvilistele tasuta ja pole vahet, kas oled täiesti algaja või juba kogenud...
juuli
13
L
12:00 XX Karala Odagala @ Roopa lahe kaldal
XX Karala Odagala @ Roopa lahe kaldal
juuli 13 @ 12:00 – 18:00
 
juuli
14
P
12:00 Muhu matkapäevad 8 @ Muhu Liiva keskväljak
Muhu matkapäevad 8 @ Muhu Liiva keskväljak
juuli 14 @ 12:00 – 15:00
Info: FB/muhuvald

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald