Eesti Vabariigi sünnipäeval Saaremaa jääpurjetajatele viis medalit

22.-24.02 toimusid Pärnu lähedal Reiu rannas Eesti Meistrivõistlused jääpurjetamises. Medaleid jagati kõigis kolmes klassis: Ice-Optimist, DN (toimus eraldi arvestus ka juunior klassis) ja Monotüüp-XV. Saaremaa Merispordi Seltsist (lühend SMS) olid jääpurjetajad osalemas kõikides klassides.

Kodusaarel kevadisena tunduv ilm oli ülemere siiski talvine ja jää reedel sõitudeks vägagi sobiv. Kahjuks laupäev tõi välja udu ning lörtsi, mistõttu hommikul tuli sõidud lükata edasi, pealelõunat lasti aga kõik jääle kihutama. Pühapäeva hommik tõi merele jälle udu, mille tõttu jäid sõidud üldse tegemata ning meistritiitlid anti välja kahe eelneva päeva tulemuste põhjal.
Ice-Optimist klassis suutis end Eesti meistriks sõita Georg Paomees, Saaremaa poistest oli jääl veel Henri Lember, kes lõpetas viiendana.
DN üldarvestuses tuli Eesti meistriks Mihkel Kosk (Pärnu Jahtklubi), Saaremaa sõitjatest oli Kevin Grass 9´s, 11´s Daniel Rüütel, 12´s Joosep Laus, Karl Ader 21´ne
DN klassi juunior arvestuses sai Eesti meistritiitli Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi), mõlemad järgmised medalid said kaela Saaremaa Merispordi Seltsi noored: hõbeda Daniel Rüütel ja pronksi Joosep Laus, viies Karl Ader
Monotüüp-XV (mis on kahemehe jääpurjekas) meistritiitli pälvisid Olev Oolup/Andrus Padu Hiiumaa Dagost, järgmised medalid tulid aga jällegi Saaremaale: hõbe Ott Kolk/Juhan Kolk ning pronks Indrek Aavik/Siim Valgre, Ants Haavel (SMS)/Andres Laul (Tallinna Kalev) olid viiendad.
Ühed purjed kihutasid jääl, samas kui 10 Saaremaa Merisipordi Seltsi noort purjetajat on alates 25.02 Hispaanias Palamosel nädalajasel purjetamislaagris, valmistudes nii kevadel algavaks purjetamishooajaks.
Saaremaa Merspordi Selts

Spordikalender 2024

SÜNDMUSED

juuli
8
E
18:00 JK Sarma Seeriajooks 1000m @ Kuressaare Linnastaadion
JK Sarma Seeriajooks 1000m @ Kuressaare Linnastaadion
juuli 8 @ 18:00 – 19:00
www.saaremaajooks.ee
juuli
10
K
18:00 Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
juuli 10 @ 18:00
Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
Heia kõik pickleballi huvilised Korraldame juulikuus selle suve ainukese pickleballi tutvustusõhtu, kus saad lähemalt tuttavaks järjest enam populaarsust koguva mänguga. Üritus on kõigile huvilistele tasuta ja pole vahet, kas oled täiesti algaja või juba kogenud...
juuli
13
L
12:00 XX Karala Odagala @ Roopa lahe kaldal
XX Karala Odagala @ Roopa lahe kaldal
juuli 13 @ 12:00 – 18:00
 
juuli
14
P
12:00 Muhu matkapäevad 8 @ Muhu Liiva keskväljak
Muhu matkapäevad 8 @ Muhu Liiva keskväljak
juuli 14 @ 12:00 – 15:00
Info: FB/muhuvald

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald