Saaremaa Spordiliit 90

  • 23. aprill 2023 tähistab Saaremaa Spordiliit 90. sünnipäeva.

23. aasta aprillikuu algul kogunes Kuressaare Eesti Seltsi saali ülesaaremaaline kultuuritegelaste ja spordiorganisatsioonide esindajate koosolek, mille päevakorras oli Saaremaa spordiliidu loomise küsimus. Saaremaa Spordiliidu loomine tunnistati tarvilikuks. 23. aprillil 1933.a. toimus Kuressaares K.E.S Sportring aasta – peakoosolek, kus otsustati asutada Saaremaa Spordiliit. Esimesteks juhtideks (volinikeks) valiti Artur Espenberg ja Aleksander Kallus. Otsustati, et liitu kuuluksid kõik kohalikud sportlikud organisatsioonid ja liit omakorda kuulub üleriikliku spordikeskliitu. Spordiliidu ülesandeks sai Saaremaa spordipäevade korraldamine ja üleriiklikust spordinädalast osavõtmine.

Spordiliidu tegevus soikus okupatsiooni aastatel. Üheksa maakonna spordiklubi otsustasid  7. veebruaril 2002.a. taasasutada Saaremaa Spordiliidu. Taasloodud Saaremaa Spordiliidu juhatuse esimeheks valiti Mait Must ja juhatusse kuulusid Taivu Uljas, Raivo Kallas, Villu Vares ja Siim Veski.

  • Saaremaa Spordiliidu senistest tegemistest:

Täna kuulub Saaremaa Spordiliitu 55 klubi ja organisatsiooni. Oleme maakonnas tegutsevate spordiklubide ühendus, kes esindab maakonna sporti, korraldame maakonna meistrivõistlusi (2023.a. 28 spordialal, lisaks seenioridele 10 spordialal) ja liikumisharrastuse üritusi. Hoiame aktiivsena maakonna spordikalendrit ja ülevaadet tulemustest. Toetame liikmete harrastusspordi tegemisi, jpm. Oleme Eesti Olümpiakomitee, Eesti Spordiveteranide Spordiliidu ja Spordiliit Jõud liikmed. Meie suurtoetajad on Eesti Kultuuriministeerium, Saaremaa vald ja Muhu vald.

Saaremaa Spordiliit viib läbi Maakonna Tervisepäevi, terviseradade sari „Sõbraga terviserajale“, Heategevusliku Teatejooksu Muhu- ja Saaremaal, Euroopa Spordinädala üritusi, „Helkuriga Sõbraks“ maakonnas, erinevaid matkapäevi ja koolitusi. Liikumisharrastuse projektiga „Saarlane liigub“ toetame paljusid liikumisüritusi Saare maakonnas. Peale selle anname välja aasta alguses spordilehe ja koostame maakonna spordikalendri. Koostöös EOK, Saaremaa Vallavalitsusega korraldame projekti Sport Koolis.

  • 21. aprill tähistame sünnipäeva „Ümber „Linnapea“ jooksuga“.

“Linnapea” tähendab linnust ja see ei ole tavaline jooks, vaid teatejooks. Kutsutud on kutsetega ettevõtted, asutused, põhikoolid, gümnaasiumid, spordiklubid ja spordikooli spordiringid. Kutsume kõiki sõpru raja äärde omadele kaasa elama!

Linnapea jooks rajaskeem 2023

  • 2023. aastal annab Saaremaa spordiliit välja juubelimedaleid!

Need antakse meistrivõistluste kolmele parimale tavaliste medalite asemel. Medalite tellimist toetas Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp!

2023. aasta juubelimedalid

 

  • Spordiliidu juubeliaastal uus LOGO

  • Saaremaa Spordiliidu juubeliaasta lõpetame pidulikult detsembrikuus parimate tunnustamisüritusega.

Olete oodatud külastama meie infotuba Kuressaare Spordikeskuses või meie kodulehte www.saaresport.ee.

Saaremaa Spordiliit

Spordikalender 2024

SÜNDMUSED

juuli
8
E
18:00 JK Sarma Seeriajooks 1000m @ Kuressaare Linnastaadion
JK Sarma Seeriajooks 1000m @ Kuressaare Linnastaadion
juuli 8 @ 18:00 – 19:00
www.saaremaajooks.ee
juuli
10
K
18:00 Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
juuli 10 @ 18:00
Pickleball tutvustusõhtu @ Kudjape tenniseväljak
Heia kõik pickleballi huvilised Korraldame juulikuus selle suve ainukese pickleballi tutvustusõhtu, kus saad lähemalt tuttavaks järjest enam populaarsust koguva mänguga. Üritus on kõigile huvilistele tasuta ja pole vahet, kas oled täiesti algaja või juba kogenud...
juuli
13
L
12:00 XX Karala Odagala @ Roopa lahe kaldal
XX Karala Odagala @ Roopa lahe kaldal
juuli 13 @ 12:00 – 18:00
 

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald